Ενημέρωση
539 subscribers
762 photos
307 videos
334 links
Download Telegram
❗️ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΥΘΟΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Στην εκπομπή “ΔΙΑΛΟΓΟΙ” παρευρέθηκε ο Μανόλης Δαφέρμος σε μια συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ο Μ. Δαφερμος είναι καθηγητής στην Επιστημολογία της Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.
https://youtu.be/HTdyLWm1zzw
❗️Ο Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας σας καλεί στην βιβλιοπαρουσίαση του θεμελιώδους έργου του Β. Α. Βαζιούλιν:
«Το γίγνεσθαι της μεθόδου επιστημονικής έρευνας του Κ. Μαρξ. Λογική πτυχή»
,
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, 18:00 στο Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50).
Θα μιλήσουν οι:
Δαφέρμος Μανώλης
Μεϊμάρης Τριαντάφυλλος
Πατέλης Δημήτρης https://www.facebook.com/events/772319978279883/?ref=newsfeed
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇨🇺Υπάρχουν και αυτοί οι Πρυτάνεις - Κούβα, Πανεπιστήμιο της Αβάνας.
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
🚩 ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!
Φέτος, συμπληρώνονται 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική-ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού.
Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά-σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους.
Η 9η Μάη όσο και αν προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει και να την απεμπλέξει από το βαρύ ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλά, γιορτάζοντας την «Ημέρα της Ευρώπης», δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί μονοσήμαντα μια ημέρα γενικά και αόριστα της Ευρώπης.
Η 9η Μάη είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των λαών που αντιστέκονται στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, οφείλουμε να δούμε και τον αγώνα του ελληνικού λαού και του ευρύτερου παρτιζάνικου αντιφασιστικού αντάρτικου που αναπτύχθηκε.
Ο ελληνικός λαός οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, με επικεφαλής τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Οι Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι παρτιζάνοι έπαιξαν κομβικό ρόλο για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος.
Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός, η πειθαρχία του εργαζόμενου λαού αποτελεί αξιοσημείωτο και κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα, τρανή απόδειξη της σύνδεσης των αγώνων του Ελληνικού και του Σοβιετικού λαού.
Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια.
Στην περίοδο που βιώνουμε η επίθεση απέναντι στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, την ιστορική τιμή και μνήμη της 9ης Μάης και της νίκης και επέκτασης του Σοσιαλιστικού-Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιφασιστικού Στρατοπέδου γιγαντώνεται.
Ο ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οι σύμμαχοί του πυροδοτούν την πιθανότητα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.
Το ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου και το Σιωνιστικό Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μαύρης αντίδρασης του άξονα θανάτου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απέναντι στους λαούς ολόκληρου του κόσμου.
Μέσα σε μία τέτοια συγκυρία, θεωρούμε πως αποτελεί αναγκαιότητα η διοργάνωση μιας κεντρικής αντιφασιστικής – αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης τιμής,μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη των λαών με επίκεντρο την γειτονιά της Καλλιθέας και με κατεύθυνση το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο φασιστικών- παρακρατικών γκρουπών τα προηγούμενα χρόνια.
Γιατί στεκόμαστε συνολικά αντίθετοι απέναντι στην μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Νατοϊκή Βάση, σε σφαγείο των εργασιακών και λαϊκών κεκτημένων για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης, σε όργανο και υποχείριο πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής και στρατιωτικής υποστήριξης του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και του Σιωνιστικού Κράτους Τρομοκράτη του Ισραήλ.
Γιατί αρνούμαστε να πολεμήσουμε, αρνούμαστε να πεινάσουμε για τους ναζί του Κιέβου και τους Σιωνιστές του Ισραήλ κατ εντολήν του παγκόσμιου χωροφύλακα του πλανήτη, των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών.
Γιατί στεκόμαστε σε αλληλεγγύη με τους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, τον ναζισμό και τον σιωνισμό για την ήττα του Νατοϊκού Σφαγείου των λαών η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, οργανωμένες δυνάμεις του εργατικού- λαϊκού κινήματος, σε διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη το Σάββατο 11 Μάη στη 18:00 από τον Σταθμό της Καλλιθέας προς το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη.
Μαζικά, πλατιά, οργανωμένα να τιμήσουμε την αντιφασιστική νίκη των λαών με ψηλά τις σημαίες της Νίκης, να απαιτήσουμε την ήττα του ιμπεριαλιστικού νατοϊκού σφαγείου και την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αντισταθούμε απέναντι στους εγχώριους κρατικούς-παρακρατικούς φασίστες και την ντόπια αστική τάξη, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να κερδίσουμε το ψωμί-την παιδεία-την υγεία-την ελευθερία και την ειρήνη της εποχής μας.
ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΣΕ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΑΖΟΦ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρωτοβουλία για την 9η Μάη
❗️ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Εδώ και 76 χρόνια οι σιωνιστές συνεχίζουν την ολοκληρωτική δολοφονική, εποικιστική επίθεση τύπου απαρτχάιντ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.
Η φετινή ημέρα μνήμης της Al Nakba δεν μπορεί παρά να συνδέεται βαθύτατα με την ηρωική επιχείρηση «Καταιγίδα Al Aqsa» στις 7 Οκτώβρη 2023, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί μια ένοπλη αντεπίθεση της ενωμένης Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στην κατοχή. Ο πανικός, που συνοδεύτηκε από ένα συνεχιζόμενο κρεσέντο γενοκτονικής μανίας, με τον οποίο αντιμετώπισαν οι σιωνιστές και οι σύμμαχοι τους αυτή την ένοπλη εξέγερση του παλαιστινιακού λαού, καταδεικνύει ότι ο ιμπεριαλιστικός άξονας με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν είναι ούτε αύθραστος ούτε ανίκητος, ακόμα και στις πλέον εξαιρετικά εξοπλισμένες εμπροσθοφυλακές του, όπως τον χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή που ονομάζεται «Ισραήλ».
Οι ίδιες χώρες που σήμερα καταδικάζουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και επί σειρά ετών νομιμοποιούν τις δολοφονίες αμάχων από το Ισραήλ, είναι αυτές που από το 2014 στηρίζουν το ναζιστικό μπαντερικό καθεστώς του Κιέβου και τις προσθάθειες εθνοκάθαρσης κατά του λαού του Ντονμπάς.
Η ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο του φιλοϊμπεριαλιστικού πολιτικού συστήματος της χώρας προσφέρει την αμέριστη στήριξη προς το σιωνιστικό καθεστώς. Είτε μέσω του άξονα Ελλάδα- Αίγυπτος-Ισραήλ, είτε μέσω της ολόπλευρης στήριξης του φασιστικού καθεστώτους του Κιέβου και των νατοϊκών επιδιώξεων στην Υεμένη και την Αφρική, αποδεικνύεται επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής, σέρνοντας τη χώρα πίσω από τα σχέδια του ευρωατλαντισμού.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η συντριβή του ΝΑΤΟ σε όλα τα μέτωπα, αποτελεί καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την ανθρωπότητα και ο αγώνας για αυτήν καθήκον. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντισμό για την ήττα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας, σε διαδήλωση τιμής και αγώνα για την Νάκμπα την Τετάρτη 15 Μάη στο Πάρκο Ελευθερίας στις 19:00, έξω από το σταθμό Μέγαρο Μουσικής. Μαζικά και οργανωμένα τιμούμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του περήφανου λαού της Παλαιστίνης. Να παλέψουμε για την ήττα του Ιμπεριαλιστικού Σφαγείου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά του.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
Πρωτοβουλία για τα 76 χρόνια από την Νακμπα
Εκπρόσωποι της «Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας» από την Ευρώπη και την Ασία επισκέφθηκαν την ΛΔ Λουγκάνσκ για να υποστηρίξουν το Ντονμπάς και συνολικά τη Ρωσία.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Участники "Всемирной Антиимпериалистической Платформы" из стран Европы и Азии прибыли в ЛНР, чтобы поддержать Донбасс и в целом Россию
⚡️🇮🇷 Μετά την ανακοίνωση του μαρτυρικού θανάτου του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, το κυβερνητικό συμβούλιο συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση.
🟢 Κενή η θέση του Προέδρου
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇺🇦🇷🇺 Ένας Ουκρανός στρατιωτικός αυτομόλησε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με ένα άρμα στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ.
Είχε συμφωνήσει εκ των προτέρων με τους Ρώσους μαχητές. Πλησιάζοντας τις ρωσικές θέσεις, ο μαχητής σήκωσε την κάννη του άρματος ψηλά, κάνοντας έτσι σήμα στους Ρώσους στρατιώτες.
❗️Οι Χούθι ανέφεραν ότι χτύπησαν αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο Yahya Saria, στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος Ansar Allah, δήλωσε ότι «το χτύπημα ήταν ακριβές»
Ντουμπάι, 31 Μαΐου. /TASS/. Το αντάρτικο κίνημα των Χούθι "Ansar Allah" επιτέθηκε στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα σε απάντηση στα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα κατά εγκαταστάσεων της ριζοσπαστικής οργάνωσης στο έδαφος της Υεμένης. Αυτό δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος Yahya Saria.
«Στο πλαίσιο της απάντησης στην αμερικανοβρετανική επιθετικότητα <...> οι πυραυλικές και ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν κοινή επιχείρηση επιτιθέμενοι στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah TV που ανήκει στους Χούθι.
Ο εκπρόσωπος της "Ansar Allah" δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση πολλών πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων που έφτασαν στο στόχο τους. «Το χτύπημα ήταν ακριβές», υποστήριξε ο Σαρία.
Το προηγούμενο βράδυ οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξαπέλυσαν μαζικό πλήγμα σε εγκαταστάσεις της "Ansar Allah". Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε αργότερα ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού έπληξαν 13 στόχους σε διάφορες περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι. Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η κοινή επιχείρηση επιτέθηκε σε τρεις τοποθεσίες στη Χοντέιντα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων εδάφους-αέρος.
⚡️🇮🇷 Η Zohreh Elahian είναι η πρώτη γυναίκα που θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Ιράν. Είναι μέλος του κοινοβουλίου και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη φυσική.
⚡️🇮🇷🇨🇳 Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τον πρέσβη της Κίνας στην Τεχεράνη για να διαμαρτυρηθεί για μια κοινή δήλωση της Κίνας και των ΗΑΕ σχετικά με την κυριότητα τριών νησιών στον Περσικό Κόλπο που αποτελούν αντικείμενο εδαφικής διαμάχης μεταξύ του Ιράν και των ΗΑΕ.
🟢 Η δήλωση των χωρών αναφέρει ότι η Κίνα εκφράζει την υποστήριξή της στις προσπάθειες των ΗΑΕ να επιτύχουν ειρηνική λύση για την κυριότητα των τριών νησιών μέσω διμερών διαπραγματεύσεων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
🟢 Ανακοινώθηκε μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΑΕ σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan στην Κίνα.
🇮🇷🗳 Αριθμός εγγεγραμμένων υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές του Ιράν (από τις πρώτες εκλογές έως τις εκλογές του 2021) και ο αριθμός που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των Φρουρών ως τελικών υποψηφίων:

1 εκλογή: 124/10
2 εκλογές: 71/4
3 εκλογές: 46/4
4 εκλογές: 50/3
5 εκλογές: 79/2
6 εκλογές: 128/4
7 εκλογές: 238/4
8 εκλογές: 753/10
9 εκλογές: 1015/4
10 εκλογές: 478/4
11 εκλογές: 686/8
12 εκλογές: 1636/6
13 εκλογές: 593/7

Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 37 υποψήφιοι. Η εγγραφή των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

❗️ Οι 3ες και 14ες εκλογές στο Ιράν είναι ιδιαίτερες. Το γεγονός είναι ότι ο δεύτερος πρόεδρος της χώρας, Μοχάμαντ Αλί Ρατζάι, δολοφονήθηκε σε έκρηξη στις 30 Αυγούστου 1981 κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρωθυπουργό και τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Ο 13ος πρόεδρος Ραϊσί σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Όπως μπορείτε να δείτε, οι 3η και 14η εκλογές έχουν τον μικρότερο αριθμό υποψηφίων.
❗️ Ο εκτελών χρέη προέδρου του Ιράν Μοχαμάντ Μοκχμπέρ δεν θα εγγραφεί ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου.για την ανάδειξη αρχηγού του κράτους.
Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει υποψηφιότητα ο πρώην επικεφαλής του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, ο πρώην πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Αμπντόλ Νασέρ Χεμματί και αρκετοί άλλοι υποψήφιοι.
❗️Η Χαμάς εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) χαιρέτισε το πρωί της Τρίτης σε ανακοίνωσή του την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, πλήρη αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από τη Λωρίδα, ανταλλαγή κρατουμένων, αποκατάσταση των υποδομών στον θύλακα, επιστροφή των Παλαιστινίων στους τόπους διαμονής τους, εγκατάλειψη οποιουδήποτε σχεδίου μείωσης του εδάφους της Γάζας ή αλλαγής του πληθυσμού της και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας.
Η Χαμάς εξέφρασε επίσης την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τα μέρη της διαμεσολάβησης για την έναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή αυτών των αρχών και διατάξεων, σύμφωνα με τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης.
«Η Χαμάς επιμένει επίσης στη συνέχιση του αγώνα και των προσπαθειών της μαζί με ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό για την επίτευξη των εθνικών του δικαιωμάτων και, πάνω απ' όλα, την εκδίωξη των εισβολέων, την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Κουντς [Ιερουσαλήμ] και το δικαίωμα της επιστροφής και της αυτοδιάθεσης», αναφέρεται στο έγγραφο.
IRNA