Ενημέρωση
538 subscribers
755 photos
303 videos
334 links
Download Telegram
🇮🇶🇸🇾🇺🇸🇹🇷 Σχετικά με τα μαζικά πλήγματα στη Συρία και το Ιράκ
[από ΡΙΜΠΑΡ]


Η 25η Δεκεμβρίου ήταν μια μοναδική ημερομηνία για τη Συρία και το Ιράκ. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πολλά κράτη έπληξαν ενεργά τα εδάφη των δύο χωρών ταυτόχρονα.

▪️ Αρχικά, οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν στη συνοικία Seyyidat Zeinab στη Δαμασκό με αεροσκάφη F-35I, σκοτώνοντας έναν Ιρανό στρατηγό με βόμβα ακριβείας.

▪️ Στη συνέχεια, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale από την αεροπορική βάση As-Salti στην Ιορδανία πραγματοποίησαν πολλά πλήγματα στην επαρχία Deir ez-Zor. Και μετά από αυτά, ένα ζεύγος βρετανικών αεροσκαφών Typhoon από το Ακρωτήρι της Κύπρου πέταξε στην περιοχή.

🔻Αλλά το πιο ενδιαφέρον συνέβαινε στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν σε μια κουρδική εισβολή από το Ιράκ με μια μαζική επιχείρηση, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, UAV και πυροβολικό.

Θέσεις των "Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων" στο Menbij, το al-Qamishli και το Tell Rif'at δέχθηκαν επίθεση, ενώ προπύργια του "Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν" στο Ιράκ χτυπήθηκαν βόρεια του Dahuk και του Erbil.

❗️ Οι τουρκικές επιθέσεις δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα τουρκικά στρατεύματα διεξάγουν περιοδικά τέτοιες επιχειρήσεις, καθώς αυτό διαδραματίζει πρωτίστως θετικό ρόλο στην προβολή των αρχών και αποσπά την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα.

Μόνο που η ένταση πραγματικά αυξήθηκε. Το πυροβολικό προστέθηκε στις ήδη τακτικές αεροπορικές επιδρομές. Και ίσως τις επόμενες εβδομάδες οι Τούρκοι αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια τοπική χερσαία επιχείρηση, για παράδειγμα κοντά στο Al-Qamishli, το οποίο έχει δεχθεί περισσότερες από 20 επιθέσεις. Ταυτόχρονα, δεν νομίζουμε ότι θα πρέπει να υπολογίζουμε σε μια επιχείρηση πλήρους κλίμακας σε ολόκληρο το συνοριακό έδαφος της Συρίας και του Ιράκ - οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σίγουρα δεν θα έχουν αρκετές δυνάμεις για κάτι τέτοιο.
❗️Ο μεγαλύτερος πλωτός φωτοβολταϊκός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Κίνας στο Fuyang, στην επαρχία Anhui, έχει φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής διαθέτει 1,2 εκατομμύρια φωτοβολταϊκές μονάδες.

Η ισχύς του είναι 650.000 κιλοβάτ και η μέση ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 700 εκατομμύρια κιλοβατώρες.

Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 220.000 τόνους κάρβουνου και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 580.000 τόνους ετησίως.

Η ημερήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια 700.000 ανθρώπων.
❗️Σερβία: Εκλογές, Μαϊντάν και πολιτικά παιχνίδια https://epanen.ilhs.gr/2024/01/03/servia-ekloges-politika-paixnidia/
❗️Εκλογές στη Σερβία και ο ρόλος των κομμουνιστών https://epanen.ilhs.gr/2024/01/03/ekloges-servia-rolos-kommouniston/
🇮🇷 4 χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία του, οι δολοφόνοι ξαναχτυπούν με τρομοκρατική επίθεση στο νεκροταφείο κατά την τελετή του μνημόσυνου στην γενέτειρά του με τουλάχιστον 103 επιβεβαιωμένους νεκρούς και πολλούς περισσότερος τραυματίες. 👇
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❗️Επειδή άλλο αντισημιτισμός και άλλο αντισιωνισμός...
Εβραίοι καίνε σημαίες του Ισραήλ.
Πτυχές του εθνικού ζητήματος και του αντιιμπεριαλισμού κατά τον Γ΄ ΠΠ
Δημήτρης Πατέλης, Επαναστατική Ενοποίηση / https://epanen.ilhs.gr/2024/01/15/ethn-zitima_antiimp_3pp/
❗️Ο στρατηγός Σολεϊμανί για τον πόλεμο του 2006 στο Λίβανο https://globalnews.ilhs.gr/archives/563
🇮🇷Η μεγαλύτερης εμβέλειας επιχείρηση πυραύλων του Ιράν
Μια πυραυλική επίθεση του IRGC σε μια βάση τρομοκρατών διοικητών και μαχητών στη Συρία θεωρείται η μεγαλύτερη σε εμβέλεια πυραυλική επιχείρηση του Ιράν.
Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ότι πραγματοποίησε πλήγμα με βαλλιστικό πύραυλο στο αρχηγείο και τη βάση τρομοκρατών στη Συρία που συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Κερμάν και στη Ράκα. Η απόσταση του Jebel al-Samak στη βόρεια Συρία από το σημείο εκτόξευσης των πυραύλων του IRGC στο Ιράν είναι μεγαλύτερη από 1.200 χιλιόμετρα, γεγονός που θεωρείται η μεγαλύτερη σε εμβέλεια πυραυλική επιχείρηση του Ιράν μέχρι στιγμής.
"Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης εντόπισαν και εξουδετέρωσαν διοικητές και μαχητές, ιδίως την DAESH, που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη της Συρίας και είναι υπεύθυνοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κερμάν και τη Ράκα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι τα πλήγματα στόχευσαν ένα στρατόπεδο μισθοφόρων στο Ιντλίμπ, όπου εδρεύουν τρομοκράτες της ομάδας Tahrir al-Sham και του κόμματος του Τουρκεστάν κοντά στη περιοχή Jebel al-Samak.
Η τρομοκρατική ομάδα "Ισλαμικό Κράτος - Επαρχία Χορασάν" εκπαιδεύεται στην περιοχή και στη συνέχεια μεταφέρεται από το Ιντλίμπ από τον αμερικανικό στρατό στα σύνορα Ιράν-Αφγανιστάν, απ' όπου μπορεί να διεισδύσει στο Ιράν για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις.
Οι αναλυτές θεωρούν την πράξη αυτή ως ένα σαφές μήνυμα του Ιράν προς το σιωνιστικό καθεστώς.
❗️Η Νικαράγουα τάχθηκε στο πλευρό της Νότιας Αφρικής στην καταγγελία κατά του Ισραήλ - επίσημο αίτημα της Μανάγκουα από τη Χάγη.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Νικαράγουας ζήτησε από το σιωνιστικό καθεστώς να σταματήσει τον πόλεμο κατά της Γάζας, ζήτησε από το "Διεθνές Δικαστήριο" να συμπεριλάβει τη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Τελ Αβίβ.

NOURNEWS- Σε επίσημο σημείωμα που απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Νικαράγουας στο υπουργείο Εξωτερικών του σιωνιστικού καθεστώτος, η Νικαράγουα αναφέρει: Η Νικαράγουα καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τις ενέργειές του εναντίον του παλαιστινιακού λαού, να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τη Σύμβαση για την πρόληψη και την τιμωρία του εγκλήματος της γενοκτονίας.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουα αιτήθηκε επίσης τη συμμετοχή της στο Διεθνές Δικαστήριο στην υπόθεση της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής κατά του σιωνιστικού καθεστώτος για το έγκλημα της γενοκτονίας κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Νικαράγουας, ως κράτος μέλος της Σύμβασης για τη Γενοκτονία του 1948, δήλωσε ότι έχει υποχρέωση να προλαμβάνει τη γενοκτονία και να συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για το σκοπό αυτό.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι "η απόφαση να υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε αυτή την υπόθεση καταγγελίας ως κράτος-μέλος και όχι απλώς ως κράτος-μέρος, δείχνει τη δέσμευση της κυβέρνησης των Σαντινίστας και του λαού της να απελευθερώσουν την Παλαιστίνη και την ανθρωπότητα από τη μάστιγα της γενοκτονίας".

Το υπόμνημα προστίθεται ότι το αίτημα αυτό υποβλήθηκε βάσει του άρθρου 62 του Καταστατικού του Δικαστηρίου, το οποίο ορίζει ότι η Νικαράγουα, ως κράτος-μέλος της καταγγελίας, θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή με όλες τις νομικές συνέπειες που απορρέουν από την απόφαση του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την αίτηση, η Νικαράγουα θεωρεί ότι οι ενέργειες του ισραηλινού καθεστώτος συνιστούν σαφή παραβίαση της Σύμβασης για τη Γενοκτονία και ότι οι ενέργειες αυτές συνοδεύονται από δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων του σιωνιστικού καθεστώτος που "αποκαλύπτουν σαφώς την πρόθεση γενοκτονίας και εκκαθάρισης της Παλαιστίνης".

Το σιωνιστικό καθεστώς, αφού υπέστη μια άνευ προηγουμένου ήττα στην επιχείρηση των Παλαιστινίων μαχητών, γνωστή ως Καταιγίδα Αλ Άκσα, και σε αντίποινα για την ήττα αυτή, έχει εξαπολύσει γενοκτονία εναντίον του λαού της Λωρίδας της Γάζας με την υποστήριξη των ΗΠΑ, και μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερους από 25.000 Παλαιστίνιους.

Στις 29 Δεκεμβρίου, η Νότια Αφρική κατέθεσε καταγγελία κατά του σιωνιστικού καθεστώτος στο Διεθνές Δικαστήριο για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικαστηρίου της Χάγης, η καταγγελία της Νότιας Αφρικής αναφέρει ότι το σιωνιστικό καθεστώς έχει προβεί σε πράξεις εθνοκάθαρσης στη Λωρίδα της Γάζας.
⚡️ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το κανάλι του “Θερσίτη” έγινε σήμερα στόχος κακόβουλης ψηφιακής επίθεσης και μπλοκαρίστηκε!

Ο λογαριασμός και η ταυτότητα του “Διαχειριστή” στην Apple (που πίστεψε ο … αφελής ότι ήταν ασφαλής) χακαρίστηκε και υποκλάπηκε από μηχανισμούς που είχε ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ!
Το προφανώς ψεύτικο “ψηφιακό στίγμα” του χάκερ οδηγεί κάπου στα βάθη της … Νιγηρίας.
Ο “Θερσίτης” για να μη μπορεί να ανακτηθεί, μετατράπηκε από τον … «νέο διαχειριστή» σε Ιδιωτικό κανάλι!

✔️Δεν πειράζει!
✔️Συμβαίνουν αυτά, πόλεμος γίνεται!

🤜 Πάμε ξανά, πιο επίμονα ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ ενάντια στην “Εικονική πραγματικότητα” που σχεδιάζουν με το “Νέο Θερσίτη” και δεν θα τους περάσει!

Όσοι εκτίμησαν τον “Θερσίτη”,
ας βοηθήσουμε να γίνει πιο μαζική και διεισδυτική η νέα προσπάθεια.

Διαδώστε παντού, και με όλα τα μέσα, το σύνδεσμο
https://t.me/thersitisnew
και συνδεθείτε ξανά στο Νέο Θερσίτη!


⚡️WARNING

The channel of "Thersitis" in Telegram was today the target of a malicious digital attack and was blocked!

The account and the identity of the "Administrator" at Apple (which the ... naive person believed was secure) was hacked and intercepted by mechanisms that they were ANGRY with Thersitis’ posts!
The hacker's obviously fake "digital footprint" leads somewhere in the depths of ... Nigeria. The "Thersitis" channel in order not to be recovered, was converted by the ... "new administrator" into a Private channel!

🤷 Never mind!
✔️ It happens - there's a war going on!

🤜 We start and go again, more persistently AGAINST the “Virtual Reality” they have ordered, with the "New Thersitis" channel and they will not succeed to silence us!

Those who appreciated the previous “Thersitis",
let's help make the new effort more massive and pervasive.
Spread everywhere, and please share by all means, the link
https://t.me/thersitisnew
and rejoin the
New Thersitis
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚡️🇮🇱 Η δικαστίνα από την Ουγκάντα ανταμείφθηκε για τις καλές υπηρεσίες της στο σιωνιστικό καθεστώς!
Θυμάστε τη δικαστίνα Julia Sebutinde από την Ουγκάντα που ήταν η μόνη που αντιτάχθηκε και στα 17 αιτήματα που έθεσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ στην τελευταία σύνοδο (τάχθηκε με το μέρος του Ισραήλ περισσότερο από τον Ισραηλινό δικαστή Aaron Barak), διορίστηκε σήμερα αντιπρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με 3ετή θητεία.
❗️ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΥΘΟΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Στην εκπομπή “ΔΙΑΛΟΓΟΙ” παρευρέθηκε ο Μανόλης Δαφέρμος σε μια συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ο Μ. Δαφερμος είναι καθηγητής στην Επιστημολογία της Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.
https://youtu.be/HTdyLWm1zzw
❗️Ο Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας σας καλεί στην βιβλιοπαρουσίαση του θεμελιώδους έργου του Β. Α. Βαζιούλιν:
«Το γίγνεσθαι της μεθόδου επιστημονικής έρευνας του Κ. Μαρξ. Λογική πτυχή»
,
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, 18:00 στο Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50).
Θα μιλήσουν οι:
Δαφέρμος Μανώλης
Μεϊμάρης Τριαντάφυλλος
Πατέλης Δημήτρης https://www.facebook.com/events/772319978279883/?ref=newsfeed