Ενημέρωση
532 subscribers
739 photos
302 videos
323 links
Download Telegram
👆5. Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την επιλογή που έκανε ο λαός των περιοχών Χερσώνα, Ντονιέτσκ, Ζαπορόζιε και Λουγκάνσκ και να αναγκάσει τη ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας να απομακρύνει όλες τις φιλονατοϊκές ένοπλες δυνάμεις και τα τιμωρητικά τάγματα θανάτου από τα εδάφη αυτά.

6. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, θεωρούμε απαραίτητο να συμβάλουμε στην οργάνωση του αντιφασιστικού υπόγειου κινήματος στην Ουκρανία, στηριζόμενοι σε οργανώσεις όπως το κόμμα “Ντερζάβα” και αυτές που αναφέρονται στον κλειστό κατάλογο.

7. Θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι είναι δυνατό να απαλλαγεί ο κόσμος από το φασισμό, τους πολέμους και τις κοινωνικές φαυλότητες μόνο ακολουθώντας το δρόμο του προοδευτικού επαναστατικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.

9 Οκτωβρίου 2023

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ)
https://ркрп.рус

Ρεπουμπλικανικό παράρτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ντονέτσκ (ΝΠ-ΚΚΡΟ)
http://wpered.su

Κομμουνιστικό Κόμμα της Λιθουανίας (ΚΚΛ)
https://www.d-ua.org/ru/2023/10/11/the-communist-party-of-lithuania/

Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΕΚΚ Ρωσίας)
http://окп.press/

Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΕΚΝ Ρωσία)
http://skm-rf.ru/

Ουκρανικό κόμμα “Ντερζάβα”
https://www.d-ua.org/ru/

Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα της Βρετανίας
http://www.newworker.org/
❗️Η Βολιβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ

"Δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε τη σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των Παλαιστινίων. Αυτή είναι η θέση αρχών μας. Διακόπτουμε τις διπλωματικές μας σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ", δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας.

❗️Η Χιλή και η Κολομβία ανακάλεσαν πρεσβευτές - επίσης λόγω της βάναυσης μεταχείρισης των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα οδηγήσει επίσης στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.

❗️Μετά τη Βολιβία, τη Χιλή και την Κολομβία, η Ιορδανία αποσύρει επίσης τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ.

🇸🇾🇮🇱🇨🇳 Κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών:
"Η αιτία της παλαιστινιακής-ισραηλινής σύγκρουσης έγκειται στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και αυτή η αδικία πρέπει να εξαλειφθεί".
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇮🇱 Ο ισραηλινός στρατός χωρίς μάχη χάνει ένα άρμα Merkava
❗️Χάρτης των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές/καταστράφηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας
Forwarded from Θερσίτης
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👏 Υπάρχουν ακόμα αξιοπρεπείς - και πολλά υποσχόμενοι - πολιτικοί στην Ευρώπη:

Ο νέος πρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου, Lubos Blaha, απέκτησε σήμερα πρόσβαση στο νέο του γραφείο - και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν:

✔️ να πετάξει τη σημαία της ΕΕ και

✔️ να αντικαταστήσει το πορτρέτο της προέδρου Zuzana Čaputová με ένα πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα.

Και μάλιστα δημόσια για να δώσει με ακρίβεια το στίγμα της νέας Βουλής!
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇷🇺 Σήμερα η Ρωσία γιορτάζει την "Ημέρα της Λαϊκής Ενότητας". Για την ιστορία, στην Σοβιετική Ένωση στις 7 Νοεμβρίου εορταζόταν η κύρια επίσημη αργία, η Ημέρα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Το 1996 η γιορτή μετονομάστηκε σε Ημέρα Συμφιλίωσης και Ομόνοιας. Ενώ το 2004, ως αργία καθιερώθηκε η 4η Νοεμβρίου, η οποία εορτάζεται ως Ημέρα της Λαϊκής Ενότητας.

🇮🇷 Σήμερα το Ιράν γιορτάζει την "Εθνική Ημέρα Αγώνα κατά του Παγκόσμιου Ιμπεριαλισμού", με τεράστιες διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και σε ολόκληρη τη χώρα σε περισσότερες από 1.200 πόλεις. Οι διαδηλωτές κρατούν παλαιστινιακές σημαίες και φωτογραφίες του μεγάλου μαχητή κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, του μάρτυρα στρατηγού Σουλεϊμανί.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βάρβαρη εισβολή των ισραηλινών τρομοκρατών στη Γάζα, οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες των καθεστώτων του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Στο ημερολόγιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η 4η Νοεμβρίου χαρακτηρίζεται ως Ημέρα των Φοιτητών και Εθνική Ημέρα Αγώνα κατά του Παγκόσμιου Ιμπεριαλισμού, σε ανάμνηση τριών σημαντικών γεγονότων στην ιστορία της χώρας που έλαβαν χώρα την ημέρα αυτή το 1964, το 1978 και το 1979.
Στην πρωτεύουσα, η τελετή ξεκίνησε στις 9:00 π.μ. τοπική ώρα στην πλατεία Παλαιστίνης, απ' όπου τεράστιες μάζες ελευθερόφιλων Ιρανών, πρωτοπόρων του σύγχρονου αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το κατασκοπευτικό κρησφύγετο των ΗΠΑ (πρώην πρεσβεία).
❗️Χαιρετισμός Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ στη συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας (Π.Α.Π.), το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.
Καλησπέρα σας. Εκ μέρους του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση να παρακολουθήσουμε την έναρξη του συνεδρίου Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας. Όπως γνωρίζετε, χθες ο ελληνικός λαός γιόρτασε την επέτειο των 50 ετών από την αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη δικτατορία.
Εκείνες τις ημέρες, οι φοιτητές που προέταξαν τα στήθη τους απέναντι από τα τανκ του φασισμού, έγραψαν έξω από τις πόρτες του Πολυτεχνείου το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ, ΈΞΩ το ΝΑΤΟ». Θεωρούμε το σύνθημα αυτό επίκαιρο, καθώς ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας μέσω του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου και γενοκτονία κατά της Παλαιστίνης μέσω του σιωνιστικού άπαρτχάιντ. Οι συνεργάτες του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας παρέχουν χρήματα, όπλα, στρατιωτική εκπαίδευση, χρήση των εγχώριων νατοϊκών βάσεων και συμμετέχουν στις παράνομες οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες επιδεινώνουν επίσης την οικονομική κρίση που μαίνεται σε όλη την Ευρώπη.
Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, προσπαθούμε να συμβάλλουμε ώστε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του τόπου μας να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του με στόχο:
– να δυναμώσει η γραμμή της ΗΤΤΑΣ του αμερικανονατοϊκού άξονα από ταξική – αντι ιμπεριαλιστική σκοπιά
– να λάβουμε πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό
– να συμβάλλει στην οικοδόμηση μαζικού-λαϊκού- αντινατοϊκού κινήματος απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τα εγχώρια αποκρυσταλλώματά του, για να αποδεσμευθεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ τονίζει την ανάγκη κοινής δράσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οργανώσεις που συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη της Π.Α.Π. στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η ιστορία έχει δείξει πως οι ιμπεριαλιστές μπορούν να ηττηθούν όταν ενωνόμαστε εναντίον τους.
Έτσι, θα συμβάλλουμε και εμείς από το δικό μας μετερίζι να γίνει πράξη η διαχρονική κραυγή αντίστασης του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα:
«ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ: ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.»
NO PASARAN!
VENCEREMOS!
https://epanen.ilhs.gr/2023/11/21/xeretismos-syntonismou-wap/
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

Link: https://epanen.ilhs.gr/2023/11/27/katagelia/

Παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της έναρξης του συνεδρίου της ΠΑΠ (Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας), σύντροφός μας έλαβε κάτω από την πόρτα του σπιτιού του απειλητικό σημείωμα γραμμένο στα ουκρανικά που έκλεινε με το ναζιστικό επιφώνημα “Sieg Heil” (επισυνάπτεται).

Ο σύντροφος μας είναι καλά και όλον αυτόν τον καιρό περιφρουρείται.

Αυτού του είδους οι ενέργειες, ξυπνούν μνήμες από τις μαύρες εποχές της παρακρατικής-ασφαλίτικης τρομοκρατίας.

Σε μια περίοδο όπου ο εν εξελίξει Γ παγκόσμιος πόλεμος κλιμακώνεται ραγδαία με τα μέτωπα της Ουκρανίας και της Παλαιστίνης να φλέγονται και νέα μέτωπα να ετοιμάζονται να ανοίξουν από τον ευρωατλαντισμό, με εκπροσώπους την φασιστική Νότια Κορέα και το κράτος μαριονέτα του ιμπεριαλισμού, την Ταϊβάν, οι κρατικές-παρακρατικές ενέργειες τρομοκράτησης ασφαλίτικου τύπου ενάντια σε συλλογικότητες και αγωνιστές που προσπαθούν μέσω της δράσης τους και των μετωπικών κινήσεών τους, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, να στρέψουν τις κάννες προς το κύριο αντίπαλο θα εντείνονται, πόσο μάλλον επ’ αφορμή συνδιασκέψεων με ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό-διεθνιστικό προσανατολισμό, όπως αυτός της ΠΑΠ.

Δεν θα περιμέναμε τίποτα άλλο από το υποτακτικό ελληνικό κράτος και τους παρακρατικούς του μηχανισμούς πέρα από την συμβολή τους στη προσπάθεια καταστολής και υπονόμευσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στον τόπο μας και διεθνώς.
Καλούμε τους συναγωνιστές, φίλους αλλά και κάθε δημοκράτη άνθρωπο να δημοσιοποιήσει την καταγγελία του συμβάντος.
Οι λαϊκοί αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται.

Η νίκη των δυνάμεων του σοσιαλισμού, του αντιιμπεριαλισμού και η ήττα του βασικού αρωγού, χορηγού και εξαγωγέα φασισμού στον κόσμο, του ΝΑΤΟ, είναι βέβαιη.

Συλλογικότητα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
❗️Tα τρία συστατικά και οι τρεις κινητήριες δυνάμεις του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος.
Του Δημήτρη Πατέλη, ομιλία στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης της Παγκόσμιας Αντι-ιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας.
https://www.youtube.com/watch?v=eQjEj7uERtY&t=24s
51 κομμουνιστές και αντιιμπεριαλιστές, αντιπροσωπείες από 34 κόμματα και πολιτικές οργανώσεις που προέρχονταν από 30 χώρες της Ασίας, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, φιλοξενούμενοι από την Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα (ΠΑΠ) και την Επαναστατική Ενοποίηση, έλαβαν μέρος (με δικό τους μπλοκ, με τις σημαίες, τα πλακάτ και τα πανό τους) στην πορεία για τα 50 χρόνια από την αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την παραμονή της ιστορικής 5ης Διεθνούς Συνδιάσκεψής της ΠΑΠ στη Δραπετσώνα. https://wapnews.org/?p=3768
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο κόσμος εισέρχεται σε μια νέα εποχή αντιιμπεριαλιστικού αγώνα
https://epanen.ilhs.gr/2023/12/02/wap-diakirixi-athinas/
🔔 Εγγραφείτε στο ελληνικό κανάλι της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας
👇👇👇
t.me/wap_el
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❗️ Απόψε το βράδυ, κατά τη διάρκεια μαζικών βομβαρδισμών από τη Λωρίδα της Γάζας, εκτοξεύτηκαν ανεξέλεγκτα αντιαεροπορικοί πύραυλοι Tamir του συγκροτήματος Iron Dome.
ΤΟ σύστημα μάλλον τα 'παιξε.
❗️ Η Βενεζουέλα διεξάγει σήμερα δημοψήφισμα για την υπεράσπιση του Εσεκίμπο, μιας περιοχής που βρίσκεται σε διαμάχη με τη Γουιάνα.
Η Βενεζουέλα ελπίζει να κερδίσει την υποστήριξη των πολιτών για να επικυρώσει την προσέγγιση της κυβέρνησης για την επίλυση της εδαφικής διαφοράς. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου για να αποφασιστεί το μέλλον της περιοχής Essequibo, η διαμάχη για την οποία με τη Βρετανία και τη γειτονική Γουιάνα συνεχίζεται από τον 19ο αιώνα.
Το Καράκας ενέτεινε τη δράση του για τη διεκδίκηση του Εσεκίμπο αφότου οι αρχές της Γουιάνας άρχισαν να παραδίδουν σε πετρελαϊκές εταιρείες πλούσιες σε κοιτάσματα περιοχές της αμφισβητούμενης υφαλοκρηπίδας, ανέφερε το ABC News.
▫️ Η Γουιάνα τροποποίησε μονομερώς την περιοχή της υφαλοκρηπίδας που της ανήκει το 2012 για να συμπεριλάβει πετρελαιοφόρες περιοχές, οι οποίες παραδόθηκαν στην πολυεθνική Anadarko για εξερεύνηση το ίδιο έτος.
▫️ Το 2013, τη σύγκρουση με την κράτηση του αμερικανικού δεξαμενόπλοιου RV Teknik Perdana από τη Βενεζουέλα στα αμφισβητούμενα ύδατα ακολούθησε η υπογραφή δήλωσης στην οποία η Βενεζουέλα και η Γουιάνα αναγνώρισαν την ανάγκη να διαπραγματευτούν την οριοθέτηση των συνόρων, ωστόσο η Τζορτζτάουν συνέχισε να παραχωρεί πετρελαιοφόρα κοιτάσματα στην αμφισβητούμενη υφαλοκρηπίδα.
▫️ Το 2015, η Γουιάνα ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι η ExxonMobil θα ξεκινούσε έρευνες στο κοίτασμα Stabroek και η σύγκρουση μεταξύ των κυβερνήσεων κλιμακώθηκε σε σημείο απόσυρσης των πρεσβευτών και υποβάθμισης των σχέσεων.
▫️ Το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ ζήτησε την 1η Δεκεμβρίου από τη Βενεζουέλα να μην προβεί σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να αλλάξει τον έλεγχο της Γουιάνας επί του Εσεκίμπο, αλλά οι δικαστές δεν απαγόρευσαν το δημοψήφισμα. Με τον τρόπο αυτό, η Γουιάνα ζήτησε από το δικαστήριο να υποχρεώσει τη Βενεζουέλα να αναστείλει την ψηφοφορία.
▫️ Οι νομικές συνέπειες του δημοψηφίσματος παραμένουν ασαφείς, αλλά ο πρόεδρος του διεθνούς δικαστηρίου Joan Donoghue δήλωσε ότι η Βενεζουέλα θα μπορούσε στη συνέχεια να αποκτήσει τον έλεγχο και να διαχειριστεί την αμφισβητούμενη περιοχή.
🇮🇷🇨🇺 Μετά από 22 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του εκλιπόντος προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ έφτασε σήμερα στην Τεχεράνη.
❗️5η Διεθνής Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής πλατφόρμας, Δραπετσώνα, 18 Νοεμβρίου 2023. Οπτικοακουστικά υλικά: 48. https://www.youtube.com/playlist?list=PLgqqC_wGI4fEbP0L0jksP7uEPhbar6AYc
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❗️ Η παράκτια περιοχή της Γάζας πριν και μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και την εισβολή.