Το ειρηνευτικό σχέδιο του ουκρανικού λαού

Ended soon

[Δείτε τι προηγήθηκε εδώ]

Το ειρηνευτικό σχέδιο του ουκρανικού λαού

Αντιπροσωπεία του ουκρανικού λαού

Δημόσια δεδομένα:

1. Ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα, το οποίο υποστηρίχθηκε από χώρες του ΝΑΤΟ, έλαβε χώρα το 2014, ακολουθούμενο από έναν de facto εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση τρίτων χωρών. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες ουκρανικές περιοχές ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους και η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και η πόλη της Σεβαστούπολης έγιναν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως αποφασίστηκε σε δημοψήφισμα.
2. Το 2015, για να σβήσει η θερμή φάση του εμφυλίου πολέμου, συνήφθησαν από τις δυτικές χώρες και τη Ρωσία οι συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες “πάγωσαν” προσωρινά τη σύγκρουση. Για πολλά χρόνια, οι συμφωνίες του Μινσκ δεν εφαρμόζονταν συστηματικά, με τον λόγο να διατυπώνεται τελικά από τους Γερμανούς και Γάλλους “εγγυητές της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ”, την κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον κ. Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι δήλωσαν δημοσίως ότι οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν απαραίτητες από τις δυτικές χώρες για να προετοιμάσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
3. Εν προκειμένω, τα γεγονότα δείχνουν ότι το 2014, το κράτος της Ουκρανίας έχασε πλήρως την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του και ο υβριδικός πόλεμος μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, μετά την άρνηση των δυτικών χωρών να εφαρμόσουν τις “συμφωνίες του Μινσκ”, από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, έγινε ένας πόλεμος εξόντωσης, στον οποίο ο ουκρανικός λαός βρέθηκε σε ρόλο “ομήρου”. Το καθεστώς Ζελένσκι και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, αρνούμενος το ουδέτερο καθεστώς και την εφαρμογή των “συμφωνιών του Μινσκ”, πρόδωσε τον ουκρανικό λαό και με την υποστήριξη των δυτικών χωρών διευκόλυνε την έναρξη ενός πλήρους κλίμακας υβριδικού πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ο οποίος έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Ως εκ τούτου, το καθεστώς του Ζελένσκι έχει χάσει κάθε νομιμότητα.

Λαμβάνοντας υπόψη τον υβριδικό πόλεμο μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, εμείς, ο ουκρανικός λαός, στο πλαίσιο του άρθρου 5 του Συντάγματος της Ουκρανίας, ιδρύσαμε επειγόντως μια επίσημη και νόμιμη Αντιπροσωπεία του ουκρανικού λαού με σκοπό την άσκηση αντιπροσωπευτικών καθηκόντων για τη διατήρηση του ουκρανικού λαού, και επίσης διεξήγαγε μια πανουκρανική διαδικτυακή ψηφοφορία, στην οποία η Αντιπροσωπεία του ουκρανικού λαού έχει ήδη υποστηριχθεί από εκατομμύρια Ουκρανούς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες και τη βούληση περισσότερων από 10 εκατομμυρίων Ουκρανών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων έχουν ήδη επιλέξει το μέλλον τους μαζί με τη Ρωσία, εμείς, η επίσημη Αντιπροσωπεία του ουκρανικού λαού (η οποία από τις 03.05.2023 υποστηρίχθηκε από 5 548 285 πολίτες της Ουκρανίας στην πανουκρανική ψηφοφορία), υποστηρίζουμε τη λεπτομερή εξέταση από όλα τα μέρη της σύγκρουσης του ειρηνευτικού σχεδίου του ουκρανικού λαού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αντικειμενικά στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες έφυγαν για τη Ρωσία μετά τις 24.02.22, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Χερσώνα, Ζαπορόζιε, Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Σεβαστούπολη και της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, εκ των πραγμάτων περισσότεροι από 12 εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας επέλεξαν ένα μέλλον με τη Ρωσία και ως μέρος της ΡΟ χωρίς πόλεμο, που είναι περίπου το 20-30% ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ουκρανικού έθνους.

Με βάση τις δημόσιες δηλώσεις όλων των μερών της σύγκρουσης στην Ουκρανία ότι οι ενέργειές τους υποκινούνται αποκλειστικά από “το ενδιαφέρον για το καλό του ουκρανικού λαού”, στην πράξη μόνο οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδωσαν στους Ουκρανούς λόγο σε ένα δημοψήφισμα για το μέλλον τους, επιτρέποντας στις τοπικές κοινότητες να διεξάγουν δημοψηφίσματα στις περιοχές Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, με αποτέλεσμα οι πολίτες να επιλέξουν ένα μέλλον με τη Ρωσία.

Στις υπόλοιπες περιοχές, οι Ουκρανοί περιορίστηκαν στο δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, το οποίο κατοχυρώνεται στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, το καθεστώς Ζελένσκι απαγόρευσε όλα τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης απαγορεύτηκαν, άρχισε η μαζική καταστολή και η αντισυνταγματική αρπαγή των πολιτών από τους δρόμους για να συμμετάσχουν στον υβριδικό πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.
Στο πλαίσιο αυτό, εμείς, ως νόμιμη Αντιπροσωπεία του ουκρανικού λαού, εξουσιοδοτημένη από εκατομμύρια Ουκρανούς να εκπροσωπεί τον ουκρανικό λαό, απαιτούμε να ληφθεί υπόψη η γνώμη εκατομμυρίων Ουκρανών και να εξεταστεί το ακόλουθο Σχέδιο Ειρήνης του ουκρανικού λαού με στόχο την ταχεία εφαρμογή του και την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης.

Το ειρηνευτικό σχέδιο του ουκρανικού λαού

Πρώτη φάση:

1. Κατάπαυση του πυρός.

2. Απόσυρση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και άλλων “πληρεξουσίων” από τα εδάφη των περιοχών Χερσώνα, Ζαπορόζιε, Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ.

3. Ξεμπλοκάρισμα των συνόρων, κατάργηση όλων των περιορισμών στην κυκλοφορία των Ουκρανών πολιτών.

Δεύτερη φάση:

– Μεταβατική περίοδος – 3 χρόνια. Η περίοδος αυτή είναι απαραίτητη για την επιστροφή στην ειρηνική ζωή και την εξάλειψη των συνεπειών των εχθροπραξιών.

– Για τρία χρόνια, εισάγεται ουδέτερο καθεστώς για τις περιοχές της Ουκρανίας που δεν έχουν ακόμη διεξαγάγει δημοψήφισμα περί αυτοδιάθεσης.

– Κατάργηση όλων των παράνομων περιορισμών, κυρώσεων και απαγορεύσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

– Αφοπλισμός των παρακρατικών στρατιωτικών σχηματισμών.

– Αμνηστία και αθώωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που έχουν φυλακιστεί για πολιτικούς λόγους.

– Κατάργηση των διακρίσεων κατά των ρωσόφωνων πολιτών της Ουκρανίας, δημοκρατικοί μετασχηματισμοί, επιστροφή στον πλουραλισμό της γνώμης και απαλλαγή από τις φυλετικές προκαταλήψεις.

– Σχηματισμός μιας προσωρινής λαϊκής κυβέρνησης στη βάση της Ουκρανικής Λαϊκής Αντιπροσωπείας υπό τις εγγυήσεις ασφαλείας όλων των μερών της σύγκρουσης (ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία).

– Θέσπιση εγγυήσεων ασφαλείας για τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και κινημάτων από όλα τα μέρη της σύγκρουσης (ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία).

– Παροχή ασφαλούς προεκλογικής εκστρατείας για τη μεταβατική περίοδο.

– Σύσταση διεθνούς ομάδας εργασίας από εισαγγελείς για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου και τρομοκρατικών ενεργειών προκειμένου να προσαχθούν όλοι οι δράστες στη δικαιοσύνη.

– Παροχή ασφαλούς λειτουργίας όλων των μέσων ενημέρωσης υπό εγγυήσεις ασφαλείας από όλα τα μέρη της σύγκρουσης (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία).

– Εντός τριών ετών να διεξαχθούν δημοψηφίσματα για την αυτοδιάθεση σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, εκτός από εκείνες στις οποίες έχει ήδη διεξαχθεί δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση, δηλαδή τις περιοχές Χερσώνα, Ζαπορόζιε, Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ, την πόλη της Σεβαστούπολης και την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας.

Ερωτήματα για το δημοψήφισμα:

1. Διατήρηση της περιοχής ως τμήμα της Ουκρανίας.

2. Υπέρ της ανεξαρτησίας με το επακόλουθο δικαίωμα ένταξης σε οποιαδήποτε χώρα.

Οι περιοχές που επέλεξαν την “ανεξαρτησία” μπορούν να την διατηρήσουν ή να ζητήσουν να ενταχθούν στην ΕΕ ή στη Ρωσία.

Τελικές διατάξεις:

1. Καλούμε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να μην διαπραγματεύονται χωρίς αντιπροσώπους από την Αντιπροσωπεία του Ουκρανικού Λαού. Έχουμε εκατομμύρια Ουκρανούς στο πλευρό μας και έχουμε εντολή εμπιστοσύνης να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού, οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις χωρίς εκπροσώπους του ουκρανικού λαού είναι παράνομες.
2. Αυτό το Σχέδιο Ειρήνης του Ουκρανικού Λαού θα αποσταλεί επίσημα και δημόσια σε ΟΛΑ τα μέρη της σύγκρουσης με έναν κατάλογο αντιπροσώπων και συντονιστών από την Αντιπροσωπεία του Ουκρανικού Λαού για περαιτέρω εργασία και διαπραγματεύσεις.
3. Θα αποστείλουμε επίσημα και δημόσια το Σχέδιο Ειρήνης του Ουκρανικού Λαού σε όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία για να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.