Εν συντομία για διάφορα θέματα (02.02.2022)

Ended soon

Εν συντομία για διάφορα θέματα. 02.02.2022 (@boris_rozhin)
1. Σύμφωνα με το CNN, ο Μπάιντεν ενέκρινε την αποστολή περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη. Η αποστολή θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για 3.000 στρατιώτες στην Πολωνία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία. Νωρίτερα οι Πολωνοί είχαν ισχυριστεί ότι θα αποστέλλονταν 2.500 στρατιώτες από τις ΗΠΑ στην Πολωνία.
2. Η Πολωνία, μετά τις χώρες της Βαλτικής, θα μεταφέρει αντιαεροπορικούς πυραύλους MANPADS και διάφορα πυρομαχικά στην Ουκρανία. Η Τσεχική Δημοκρατία θα μεταφέρει μια παρτίδα πυρομαχικών πυροβολικού στην Ουκρανία.
3. Ο Κροάτης πρόεδρος δήλωσε ότι η Βρετανία σπρώχνει σκόπιμα την Ουκρανία προς τον πόλεμο με τη Ρωσία. Κατά κάποιον τρόπο συνόψισε την επίσκεψη του Τζόνσον στο Κίεβο και όλη τη συζήτηση που τη συνόδευε.
4. Η Γερμανία απαγόρευσε στο RT DE να εκπέμπει στα γερμανικά. Αναρωτιέμαι πότε θα μπλοκάρουν κιόλας τη DW και το Ίδρυμα Έμπερτ στη Ρωσία;
5. Εκτός από την εξαγγελθείσα διεύρυνση της AFU κατά 100.000 άνδρες, έχουν ανακοινωθεί πρόσθετες διανομές όπλων (συμπεριλαμβανομένων των MANPADS και των PTRC) για τα τρομοκρατικά στρατεύματα για μάχες στις πόλεις. Τέτοια τρομοκρατικά στρατεύματα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στην AFU, εάν ήταν απαραίτητο, και να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη επιθετικών επιχειρήσεων.
6. Ο επικεφαλής της SBU Bakanov έδωσε εντολή να προετοιμαστεί η απομάκρυνση των προσωπικών φακέλων του προσωπικού της SBU που εργάζεται στα κατεχόμενα εδάφη της DNR και της LNR. Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές ότι έγγραφα των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας μεταφέρονται στη δυτική Ουκρανία.
7. Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών απέκλεισε το ενδεχόμενο χορήγησης ειδικού καθεστώτος στο Ντονμπάς. Ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του Ζελένσκι για την ετοιμότητά του να προσπαθήσει να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ.
8. Ένα κύμα ψευδών τηλεφωνημάτων εξαπλώνεται από την Ουκρανία σχετικά με 400 κτίρια που ναρκοθετούνται στην DNR. Ένας στρατιώτης της LNR σκοτώθηκε χθες στη γραμμή του μετώπου (βόμβα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος).
Συνολικά, τα σημάδια μιας επικείμενης κλιμάκωσης παραμένουν, ιδίως στο πλαίσιο ενός διπλωματικού αδιεξόδου.
Το πιο πιθανό σενάριο για την έναρξη των γεγονότων είναι κάποια πρόκληση στο Ντονμπάς ή στα ουκρανορωσικά σύνορα, στην οποία η Ρωσία δεν μπορεί παρά να αντιδράσει, και μετά από αυτό θα επιβληθούν προσχεδιασμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία σπρώχνουν την Ουκρανία σε αυτόν ακριβώς τον δρόμο, παρά τις διαμαρτυρίες της συμμορίας του Ζελένσκι, που επίσης οδηγείται στη σφαγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.