Πάνω από 500 νέες ξενοδοχειακές αλυσίδες θα εισέλθουν στην αφρικανική τουριστική αγορά το 2024 – σύμφωνα με έκθεση

Τον Ιανουάριο, ο Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι η Αφρική είναι η ήπειρος με την ταχύτερη τουριστική ανάπτυξη το 2023, με διεθνείς τουριστικές ροές που θα φτάσουν τα 66,4 εκατομμύρια.

Η Αφρική έχει 524 νέα ξενοδοχείακά συγκροτήματα στα σκαριά φέτος με συνολικά 92.193 δωμάτια, σύμφωνα με νέα έκθεση της W Hospitality Group, μιας εταιρείας με έδρα τη Νιγηρία, η οποία ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών φιλοξενίας στην Αφρική.

Σύμφωνα με την έκθεση, στην υποσαχάρια Αφρική θα δημιουργηθούν 52.059 νέα ξενοδοχεία, ενώ στη Βόρεια Αφρική θα προστεθούν 40.134.

Αίγυπτος

Ο μεγαλύτερος αριθμός ξενοδοχειακών αλυσίδων που θα κατασκευαστούν στην Αίγυπτο είναι 109 με συνολικά πάνω από 26.000 δωμάτια.

Ακολουθούν οι 10 κορυφαίες αφρικανικές χώρες με βάση τον αριθμό ξενοδοχειακών αλυσίδων που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία φέτος:

🇪🇬 Αίγυπτος – 109;
🇲🇦 Μαρόκο – 52;
🇳🇬 Νιγηρία – 50;
🇪🇹 Αιθιοπία – 31;
🇰🇪 Κένυα – 31;
🇿🇦 Νότιος Αφρική – 22;
🇬🇭 Γκάνα – 19;
🇹🇳 Τυνησία – 18;
🇨🇻 Πράσινο Ακρωτήριο – 16;
🇩🇿 Αλγερία – 13

“Μαζί, αντιπροσωπεύουν το 69% του συνόλου των ξενοδοχείων της έρευνας και το 74% των δωματίων”, δήλωσε η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο σε τρεις από τις κορυφαίες χώρες – το Μαρόκο, την Αλγερία και την Αιθιοπία – ο αριθμός των νέων δωματίων που θα προκύψουν το 2024 είναι μικρότερος από ό,τι το προηγούμενο έτος.
Όσον αφορά τις πόλεις και τις αστικές περιοχές της Αφρικής, το Μεγάλο Κάιρο στην Αίγυπτο (14.247) κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά τα δωμάτια που θα ανοίξουν το 2024, ακολουθούμενο από το Λάγος στη Νιγηρία (3.729) και το νησί Boa Vista στο Πράσινο Ακρωτήριο (3.490).

Συνολικά, οι ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν υπογράψει συμφωνίες για να ανοίξουν νέα ξενοδοχεία το 2024 σε 41 αφρικανικές χώρες, με τη Δυτική Αφρική (14 χώρες) να προηγείται, ακολουθούμενη από τη Νότια Αφρική, με 11 χώρες με αναπτυξιακή δραστηριότητα.
Ορισμένες αφρικανικές χώρες δεν έχουν σχέδια να ανοίξουν νέες ξενοδοχειακές αλυσίδες φέτος, όπως η Λιβύη, οι Κομόρες, το Εσβατίνι, το Λεσότο, η Γουινέα Μπισάου, το Μάλι, το Μπουρούντι, η Ερυθραία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Ισημερινή Γουινέα και το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε. Μεταξύ αυτών, το Μπουρούντι, η ΚΑΔ, η Ερυθραία και η Σομαλία δεν έχουν συμφωνίες και δεν υπάρχει προσφορά επώνυμων ξενοδοχείων.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο μεγαλύτερος αριθμός ξενοδοχείων αλυσίδων που θα ανοίξουν στην Αφρική το 2024 ανήκει στις αμερικανικές Hilton, Marriott Hotels & Resorts και Protea Hotels της Νότιας Αφρικής.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.