Δήλωση Τύπου της Kim Yo Jong, Αναπληρώτρια Διευθυντής του Εργατικού Κόμματος της ΛΔ Κορέας

Ended soon

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αναπληρώτρια διευθυντής του τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, προέβη τη Δευτέρα στην ακόλουθη δήλωση Τύπου:

Πρόσφατα η αμερικανική πλευρά οικοδομεί στην κοινή γνώμη ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν ανταποκρίνεται στο διάλογο.
Πρόκειται για μια τάση που αντανακλά το ανήσυχο και το ευρισκόμενο σε σύγχυση μυαλό των ΗΠΑ, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχώς μάρτυρες αυτού που φοβούνται περισσότερο.
Η σημερινή κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που συζητείται το ενδεχόμενο μιας πραγματικής ένοπλης σύγκρουσης, ακόμη και το ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου, ξεπερνώντας κατά πολύ την περίοδο της οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ της ΛΔΚ και των ΗΠΑ που δημιουργήθηκε το 2017.
Καθώς είχα ήδη διευκρινίσει ποιος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάσταση, αυτή τη φορά θα αναφερθώ στον παραλογισμό του “διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις” και της “ανοιχτής πόρτας της διπλωματίας” που διαφημίζουν πολύ οι ΗΠΑ στο δημόσιο λόγο τους.
Είχαμε πραγματοποιήσει μια σειρά διαλόγων και διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1990.
Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε ότι πίσω από την πρόταση της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης για “διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα” κρύβεται ένα τέχνασμα για να αποτρέψει αυτό που φοβάται από το να επαναληφθεί.
Ακόμα και αν υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των ΗΠΑ, είναι ξεκάθαρο σαν τον ήλιο το μεσημέρι ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση δεν θα βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τίποτα άλλο παρά μόνο “CVID”.
Σήμερα η “αποπυρηνικοποίηση” είναι μια ξεπερασμένη λέξη που μπορεί να βρεθεί μόνο σε ένα λεξικό νεκρών λέξεων.
Όσο σκληρά κι αν σπάσουν το κεφάλι τους οι ΗΠΑ, θα τους είναι αδύνατο να βρουν τους όρους και εκείνο το διαπραγματευτικό χαρτί που θα τους επιτρέψει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
Μπορούμε να προβλέψουμε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να παίξουν ένα παλιό κόλπο όπως η προσωρινή διακοπή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, για τις οποίες είχε δεσμευτεί ο προηγούμενος πρόεδρός τους πριν από μερικά χρόνια, ή απλώς να ικανοποιήσουν κάποιον με αναστρέψιμα πράγματα όπως η μείωση των συνδυασμένων στρατιωτικών ασκήσεων και η διακοπή της ανάπτυξης στρατηγικών μέσων.
Ένα τόσο λεπτό τέχνασμα για να κερδίσουμε χρόνο δεν μπορεί ποτέ να λειτουργήσει σε εμάς. Μόλις αποφασιστεί, τα στρατηγικά μέσα των ΗΠΑ μπορούν να αναπτυχθούν στην κορεατική χερσόνησο μέσα σε 10 ώρες και 20 ημέρες θα είναι αρκετές για να ξαναρχίσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την επανατοποθέτηση στρατευμάτων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο στρατηγικό τέχνασμα όπως το τέλος της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Νότια Κορέα και αποσύρουν όλα τα στρατεύματα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους από τη Νότια Κορέα, κάτι που είναι κάτι φανταστικό, θα χρειαστούν μόνο 15 ημέρες για να επιστρέψουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ, που έχουν σταθμεύσει στο εξωτερικό, στη “Δημοκρατία της Κορέας” και να τη μετατρέψουν ξανά σε στρατιωτικό πλεονεκτικό σημείο.
Είναι πανεύκολο για τους πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ να αποκλείσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας από τον κατάλογο των “χορηγών της τρομοκρατίας” σήμερα, αλλά αύριο να την ξαναβάλουν στον κατάλογο.
Σε τελική ανάλυση, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσα μπορούν να προσφέρουν οι ΗΠΑ στη ΛΔΚ στο πλαίσιο του διαλόγου είναι όλα μεταβλητά και αναστρέψιμα.
Ωστόσο, αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ από τη ΛΔΚ είναι η “πλήρης και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση”. Τότε, μπορούμε να ανταλλάξουμε την αιώνια ασφάλεια του κράτους μας με άμεσο όφελος, εναποθέτοντας την πίστη μας σε μια τέτοια αναστρέψιμη δέσμευση;
Δεν ενεργούμε ενάντια στα δικά μας συμφέροντα.
Οι ΗΠΑ μπορεί να γνωρίζουν καλά γιατί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν ενδιαφέρεται για διάλογο μαζί τους.
Ακόμη και μέσω της πρόσφατης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την εκτόξευση του νέου τύπου ICBM μας, θα μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε σαφώς για άλλη μια φορά πώς οι αντίπαλοί μας έχουν παρατείνει την πολιτική τους έναντι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και τι γλυκό όνειρο που έχουν, μαζί με τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Moon Jae In στον Yoon Suk Yeol και από τον Trump στον Biden.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στη “Δημοκρατία της Κορέας”, οι όποιες συμφωνίες, που έχουν υπογραφεί και δεσμευτεί από τους προηγούμενους προέδρους, ανατρέπονται αμέσως μόλις αναδειχθούν νέα καθεστώτα.
Γι’ αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική ενάντια στη “Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας”, το πρωτοκλασάτο τσιράκι της Αμερικής, και τις ΗΠΑ, την αυτοκρατορία του παγκόσμιου κακού, και όχι στα άτομα όπως ο Γιουν Σουκ Γιολ ή ο Μπάιντεν, και να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό για την εγγύηση της μελλοντικής ασφάλειας της ΛΔΚ στη βάση της συντριπτικής αποτροπής.
Είναι όνειρο θερινής νυκτός για τις ΗΠΑ να πιστεύουν ότι μπορούν να σταματήσουν την προέλαση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και, επιπλέον, να επιτύχουν μη αναστρέψιμο αφοπλισμό μέσω της προσωρινής αναστολής των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, της διακοπής της ανάπτυξης στρατηγικών μέσων και της ανά πάσα στιγμής αναστρέψιμης άρσης των κυρώσεων.
Αντιμετωπίζουμε ευθέως και προσδίδουμε σημασία στην πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα ενώπιον της ΛΔΚ δεν είναι ο διάλογος που προβάλλεται επανειλημμένα από τις ΗΠΑ σαν αυτόματη ταμειακή μηχανή, αλλά το πυρηνικό στρατηγικό βομβαρδιστικό που πετάει κοντά στη ΛΔΚ ανεξαρτήτως ώρας, η αεροπορική κατασκοπεία των ΗΠΑ που παραβιάζει την εδαφική μας κυριαρχία, η σύγκληση της συνεδρίασης της “πυρηνικής συμβουλευτικής ομάδας” που συζητά ανοιχτά τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της ΛΔΚ και η είσοδος στρατηγικού πυρηνικού υποβρυχίου των ΗΠΑ στα ύδατα της κορεατικής χερσονήσου για πρώτη φορά μετά από 40 και πλέον χρόνια.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ενισχυμένο σύστημα εκτεταμένης αποτροπής και το υπερβολικά εκτεταμένο σύστημα στρατιωτικών συμμαχιών τους, μια απειλητική οντότητα, θα κάνει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας να απομακρυνθεί περισσότερο από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων που επιθυμεί.
Ο καταλληλότερος τρόπος για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην κορεατική χερσόνησο επί του παρόντος είναι να αποτρέψει τις αυθάδεις και αυταρχικές πρακτικές των ΗΠΑ βρισκόμενοι σε θέση ισχύος και με εκτεταμένη επίδειξη δύναμης, αντί να επιλύσει το πρόβλημα με τους γκανγκστερικούς Αμερικανούς με φιλικούς τρόπους.
Η ΛΔΚ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αποφασιστικά κάθε πράξη παραβίασης της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, που απειλεί την ευημερία του λαού της και καταστρέφει την ειρήνη και τη σταθερότητα της κορεατικής χερσονήσου.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν την ανόητη πράξη τους να προκαλούν τη ΛΔΚ ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά της.
Αυτό που αντίκρισαν οι ΗΠΑ με ανησυχία πριν από λίγες ημέρες είναι μόνο η αρχή της ήδη δρομολογημένης στρατιωτικής επίθεσης της ΛΔΚ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.