Ουγκάντα: Φόβος για έξαρση της ελονοσίας λόγω απόσυρσης της εξωτερικής οικονομικής στήριξης

Οι παγκόσμιες προκλήσεις, όπως οι συγκρούσεις και η κλιματική αλλαγή, βρίσκονται πίσω από αυτές τις αλλαγές, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο Jimmy Opigo, διευθυντής της Εθνικής Διεύθυνσης Ελέγχου της Ελονοσίας στο Υπουργείο Υγείας, φέρεται να δήλωσε ότι η διακοπή της εξωτερικής οικονομικής στήριξης θα έχει επιζήμιες συνέπειες στη διαχείριση της ελονοσίας και στις δαπάνες που σχετίζονται με τη θεραπεία της στη χώρα.

Επιπλέον, η υπουργός Υγείας Ruth Aceng εξέφρασε την ανησυχία της (https://en.sputniknews.africa/20240330/uganda-is-confronted-with-malaria-financing-crisis-due-to-withdrawal-of-global-donors-support-1065843042.html) σχετικά με τη σημαντική εξάρτηση της Ουγκάντα από τα χρήματα των δωρητών για τον τομέα της υγείας, αποκαλύπτοντας ότι το 85% του προϋπολογισμού της χώρας για την υγεία για το οικονομικό έτος 2024/2025 προέρχεται από εξωτερικές πηγές, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Η Ουγκάντα έχει υψηλό ποσοστό εμφάνισης ελονοσίας, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον κόσμο με περισσότερα από 12 εκατομμύρια κρούσματα να αναφέρονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Το 2022, είχε ποσοστό 5% επί του συνόλου των κρουσμάτων ελονοσίας παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.